Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Szijjártó otvoril v Jeruzaleme maďarské obchodné zastúpenie

Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó. Foto: TASR - Marko Erd

Vo svojom prejave zdôraznil, že v politickom i hospodárskom svete prebiehajú mimoriadne veľké a rýchle zmeny, ktoré majú obrovský vplyv na malé krajiny s otvorenou ekonomikou, akou je aj Maďarsko.

Jeruzalem/Budapešť 19. marca (TASR) - Maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó otvoril v utorok v Jeruzaleme maďarské obchodné zastúpenie. Podľa agentúry MTI bol na slávnostnom podujatí prítomný aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Šéf maďarskej diplomacie vo svojom prejave zdôraznil, že v politickom i hospodárskom svete prebiehajú mimoriadne veľké a rýchle zmeny, ktoré majú obrovský vplyv na malé krajiny s otvorenou ekonomikou, akou je aj Maďarsko.

"Maďarské hospodárstvo vstupuje do novej dimenzie, v ktorej sa kladie dôraz na inovácie," dodal Szijjártó, podľa ktorého cieľom obchodného zastúpenia je osobnou prítomnosťou napomáhať rozvoju spolupráce maďarských a izraelských podnikov. Zdôraznil, že izraelské firmy vyvíjajú a používajú najmodernejšie technológie.

Otvorenie zastúpenia ocenil aj Netanjahu, ktorý pripomenul, že minulý mesiac sa stretol v Jeruzaleme aj s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyzdvihol vynikajúce vzájomné vzťahy a poďakoval sa Maďarsku za to, že na medzinárodných fórach vyjadruje podporu Izraelu a že razantne vystupuje proti antisemitizmu.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)