Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Szijjártó: Maďarsko pomôže Macedónsku strážiť hranice aj v roku 2017

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó pricestoval na kampaň vládnej strany Vnútorná macedónska revolučná organizácia - Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Skopje/Budapešť 2. decembra (TASR) - Maďarsko poskytne pomoc Macedónsku, aby dokázalo chrániť svoje hranice pred migrantmi, aj na budúci rok. Povedal to dnes v Skopje maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, ktorý pricestoval na kampaň vládnej strany Vnútorná macedónska revolučná organizácia - Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Šéf maďarskej diplomacie pre agentúru MTI uviedol, že v prípade ďalšej prisťahovaleckej vlny zostáva Macedónsko najjužnejšou krajinou, na ktorú je možné spoliehať sa v otázke zastavenia migrantov.

"Nemožno predvídať, dokedy vydrží dohoda medzi Európskou úniou a Tureckom o zastavení migrantov," dodal Szijjártó, ktorý opakovane súril Brusel, aby začal prístupové rokovania s Macedónskom. Grécku adresoval maďarský minister výzvu, aby tentoraz nevetovalo začatie rokovaní.

Vstupom do EÚ, ale i Severoatlantickej aliancie, by sa podľa Szijjártóa Macedónsko posilnilo a pri prípadnej ďalšej vlne prisťahovalcov by malo väčšie šance ochrániť strednú Európu.