Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Tajfún Megi si vyžiadal najmenej štyri obete a stovky zranených

Archívna snímka Foto: TASR AP

Tajfún Megi momentálne smeruje k Taiwanskému prielivu, pričom následne by mal zasiahnuť čínsku provinciu Fu-ťien.

Tajpej 27. septembra (TASR) - Najmenej štyri obete na životoch a stovky zranených si vyžiadal tajfún Megi, ktorý sa dnes prehnal Taiwanom. S odvolaním sa na tamojšie médiá a úrady o tom informovala agentúra Reuters.

V poradí už tretí septembrový tajfún na Taiwane sprevádzal vietor s rýchlosťou vyššou než 160 kilometrov za hodinu. Milióny ľudí zostali odrezané od dodávok elektriny.




Väčšina veľkých taiwanských miest sa rozhodla zatvoriť až do stredy školy aj úrady. Mimo prevádzky dovtedy zostanú aj taiwanské finančné trhy. Tamojší meteorológovia totiž predpovedajú silné dažde a vietor až do stredajšieho popoludnia.

V dôsledku tajfúnu utrpelo zranenia prinajmenšom 329 ľudí a svoje domovy muselo opustiť vyše 14.000 obyvateľov. Bez elektriny sa podľa odhadov taiwanských úradov ocitli približne tri milióny domácností, bez vody asi 72.000.

Stovky medzinárodných letov boli dnes zrušené alebo vypravené s meškaním a až do stredajšieho popoludnia je pozastavená aj železničná doprava.

Na jednej z diaľnic sa kvôli silnému vetru prevrátil autobus, v ktorom sa viezlo 29 japonských turistov. Viacerí z nich pri nehode utrpeli zranenia.

Tajfún Megi momentálne smeruje k Taiwanskému prielivu, pričom následne by mal zasiahnuť čínsku provinciu Fu-ťien.