Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Tajná služba sa postarala o zadržanie nečestných policajtov v Maďarsku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V nasledujúcich dňoch možno očakávať zadržanie ďalších mužov zákona, ako aj civilistov.

Budapešť 4. augusta (TASR) - Nedávne zadržanie a uvalenie väzby na piatich Maďarov podozrivých z prevádzačstva - vrátane troch medzičasom bývalých policajtov - bolo konkrétnym výsledkom práce príslušníkov maďarských tajných služieb, ktorí sa zamiešali medzi utečencov.

Takto sa im podarilo absolvovať celú trasu migrantov z Turecka až po srbsko-maďarské hranice s cieľom monitorovať prevádzačské trasy, siete a mechanizmy.

Vyplýva to z informácií, ktoré dnes prinieslo internetové vydanie denníka Népszabadság s odvolaním sa na zdroje z prostredia prokuratúry.

Zločineckú sieť, ktorá prevádzala ilegálnych migrantov cez južnú hranicu Maďarska, zadržala polícia minulú stredu na juhu Báčsko-malokumánskej župy pri obci Hercszegszántó. Príslušníci tamojšej župnej polície spolu s veliteľstvom polície v meste Baja vykonali súčasne domové prehliadky u viacerých členov tejto organizovanej skupiny.

Služobný pomer odhalených policajtov zrušili na druhý deň.

Podozriví expolicajti mali sledovať pohyb hliadok na štátnej ceste č. 51 a o situácii mali informovať zvyšných členov zločineckej skupiny. Tí potom prevážali vozidlom ilegálnych migrantov bez rizika cestnej kontroly a zadržania.

Podľa informácií stránky nol.hu možno v nasledujúcich dňoch očakávať zadržanie ďalších mužov zákona, ako aj civilistov.