Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

FOTO: Taliani protestovali proti obmedzeniam; došlo i k násilnostiam

Stovky ľudí protestovali v pondelok vo viacerých talianskych mestách proti novým obmedzeniam zavedeným v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Na snímke mladík útočí na policajta. Foto: TASR/AP

Polícia na miestach reagovala slzotvorným plynom.

Miláno 27. októbra (TASR)- Stovky ľudí protestovali v pondelok vo viacerých talianskych mestách proti novým obmedzeniam zavedeným v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Prinajmenšom v Turíne a Miláne došlo aj k násilnostiam. Informovala o tom v noci na utorok agentúra AP.

V Turíne sa niektorí demonštranti odčlenili od pokojného protestu, pričom rozbíjali výklady obchodov a hádzali dymovnice a fľaše, uviedol verejnoprávny rozhlas RAI.

Podľa RAI hodená fľaša zranila fotografku. Polícia použila slzotvorný plyn, aby rozohnala demonštrantov, ktorí sa zhromaždili na námestí Piazza del Castello.

Stovky ľudí protestovali v pondelok vo viacerých talianskych mestách proti novým obmedzeniam zavedeným v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Na snímke polícia strieľa na demonštrantov slzotvorný plyn.
Foto: TASR/AP


Tlačová agentúra LaPresse uviedla, že násilie na protestoch v Turíne majú na svedomí násilnícki futbaloví fanúšikovia, označovaní ako "ultras". Piatich demonštrantov zadržali úrady.

Demonštrácia proti koronavírusovým obmedzeniam prerástla do násilností aj v Miláne, kde polícia takisto reagovala slzotvorným plynom. Podľa spravodajcu AP zadržali najmenej dvoch ľudí.

Stovky ľudí protestovali v pondelok vo viacerých talianskych mestách proti novým obmedzeniam zavedeným v súvislosti s koronavírusovou pandémiou.
Foto: TASR/AP


Pondelňajšie protesty sa konali aj v menších mestách vrátane sicílskej Catánie a Cremony ležiacej na severe Talianska.

V pondelok v Taliansku vstúpili do platnosti nové opatrenia. Bary a reštaurácie musia byť od 18.00 h zatvorené a fanúšikovia majú úplný zákaz vstupu na futbalové štadióny. Zatvorené sú aj posilňovne a plavárne.

V Taliansku doposiaľ zaznamenali 542.789 prípadov nákazy, v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 37.479 osôb.