Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Taliansku študentku zaživa upálil na ulici v Ríme jej bývalý priateľ

Na snímke zhorené auto patriace 22-ročnej študentke Sare Di Pietrantoniovej, ktorú zaživa upálil jej bývalý priateľ, je na jednej z rímskych ulíc 30. mája 2016. Foto: TASR/AP

Policajný predstaviteľ Luigi Silipo novinárom povedal, že za celých 25 rokov práce vyšetrovateľa sa nikdy nestretol s takým surovým zločinom.

Rím 30. mája (TASR) - Rímsku univerzitnú študentku zaživa upálil jej bývalý priateľ, informovala dnes talianska polícia.

Policajný predstaviteľ Luigi Silipo novinárom povedal, že za celých 25 rokov práce vyšetrovateľa sa nikdy nestretol s takým "surovým zločinom", ako je vražda Sary Di Pietrantoniovej.

Vyšetrovatelia tvrdia, že muž, ktorého zadržiavajú kvôli vypočúvaniu, v nedeľu pred svitaním najprv polial alkoholom auto študentky a potom samotnú obeť. Prokurátorka Maria Monteleoneová vyhlásila, že niekoľko motoristov sa viezlo práve okolo 22-ročnej mladej ženy, ktorá kričala o pomoc, ale nikto nezastavil ani neprivolal políciu.

Útočníkom bol podľa polície 27-ročný ochrankár, s ktorým študentka randila dva roky. Násilník ju pri útoku chytil, keď sa pokúšala ujsť, a podpálil jej hlavu zapaľovačom. Potom prenasledoval jej auto a donútil ju zájsť ku krajnici ulice v Ríme, napísala v správe tlačová agentúra AP.