Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Talianom hrozia pokuty aj za fajčenie v aute, v ktorom je dieťa

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Obmedzenia pre fajčiarov sa rozširujú z kancelárií a úradov, reštaurácií a ďalších verejných miest i na súkromnú zónu auta.

Rím 2. februára (TASR) - Talianskym fajčiarom hrozí po novom pokuta do výšky 500 eur aj v prípade, že si zapália v aute, v ktorom sa nachádza dieťa alebo tehotná žena, alebo keď na ulici odhodia cigaretový ohorok na zem.

Informuje o tom dnes agentúra AP citujúc opatrenia vyplývajúce z nových zákonov o ochrane zdravia a životného prostredia, ktoré v týchto dňoch vstupujú do platnosti.

Obmedzenia pre fajčiarov sú platné oddnes, pričom zákaz fajčiť sa podľa nich rozširuje z kancelárií a úradov, reštaurácií a ďalších verejných miest i na súkromnú zónu auta, píše AP. Ide o nový taliansky protifajčiarsky zákon, ktorým sa tamojšia legislatíva prispôsobuje smerniciam EÚ. Ich cieľom je odradiť mladých ľudí od fajčenia.

Nariadenie proti odhadzovaniu cigaretových ohorkov je súčasťou smernice proti odhadzovaniu predmetov na zem, ktorou sa pokutuje aj vypľutie žuvačky alebo odhodenie účtenky.