Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Talianska a španielska pobrežná stráž: Zachránili sme 2238 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tisíce migrantov a utečencov prídu každý rok o život, keď sa na ceste za lepším životom v Európe zveria do rúk pašerákom ľudí.

Rím 27. mája (TASR) - Ďalších desať utečencov prišlo v piatok o život v oblasti Stredozemného mora pri pokuse preplaviť sa zo severnej Afriky do Európy. Ich telá našli podľa dnešnej informácie hovorcu talianskej pobrežnej stráže vo viacerých plavidlách neďaleko pobrežia Líbye, okolnosti ich úmrtia však nie sú známe.

Posádky lodí talianskej pobrežnej stráže, talianskeho námorníctva a misie EÚ Eunavfor med zachránili v uplynulých 24 hodinách pri 12 operáciách v regióne asi 2200 ľudí. Väčšina z nich bola na ceste cez Stredozemné more v preplnených člnoch.

Španieli zachránili v dvoch člnoch 38 migrantov z Afriky


Španielska námorná záchranná služba dnes oznámila, že neďaleko Gibraltáru zachránila v dvoch člnoch 38 afrických migrantov, ktorí sa pokúšali dostať cez Stredozemné more do Európy.

Prvú loď s 27 mužmi a šiestimi ženami zadržali v piatok v noci po tom, ako ju zbadalo španielske vojenské lietadlo. Iný záchranný čln zadržal dnes skoro ráno čln s piatimi mužmi.

Všetkých 38 migrantov dorazilo do Španielska v dobrom zdravotnom stave.

Tisíce migrantov a utečencov prídu každý rok o život, keď sa na ceste za lepším životom v Európe zveria do rúk pašerákom ľudí, ktorí ich posielajú cez more v člnoch neschopných plavby na otvorenom mori.