Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia rozbila gang falšovateľov pracovných povolení

Talianska polícia, ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícia zadržala vodcu skupiny, ktorým bol 55-ročný účtovník z Milána, ako aj desať sprostredkovateľov a náborových pracovníkov pochádzajúcich z Egypta, Maroka, Pakistanu, Talianska a Tuniska.

Rím 20. februára (TASR) - Talianska polícia rozbila zločineckú skupinu, ktorá sa špecializovala na predaj falšovaných pracovných povolení tisíckam migrantov. Umožnili im tak získať povolenie na pobyt v Taliansku a zamestnať sa v niektorom z členských štátov EÚ.

Polícia zadržala vodcu skupiny, ktorým bol 55-ročný účtovník z Milána, ako aj desať sprostredkovateľov a náborových pracovníkov pochádzajúcich z Egypta, Maroka, Pakistanu, Talianska a Tuniska. Tí v rokoch 2007-16 založili 828 schránkových firiem, ktoré podľa talianskych vyšetrovateľov najali "obrovský počet" zamestnancov pochádzajúcich z krajín mimo EÚ.

Vyšetrovatelia doposiaľ preverili 35 schránkových firiem, ktoré podvodne zamestnávali 1536 ľudí, čo pri poplatku 300-3000 eur za jedno povolenie členom gangu prinieslo medzi rokmi 2012-16 zisk až tri milióny eur.