Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia zaistila majetok podnikateľa s väzbami na mafiu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Talianska polícia zaistila stavebné firmy, byty, vily a jachtu patriace podnikateľovi, ktorého úrady podozrievajú z napojenia na rímsky mafiánsky gang s väzbami na miestnych politikov. Informovala o tom agentúra AP. Príslušník daňovej polície Gerardo Mastrodomenico povedal, že majetok Cristiana Guarnera má hodnotu približne 100 miliónov eur.

Rím 19. decembra (TASR) - Talianska polícia zaistila stavebné firmy, byty, vily a jachtu patriace podnikateľovi, ktorého úrady podozrievajú z napojenia na rímsky mafiánsky gang s väzbami na miestnych politikov. Informovala o tom agentúra AP.

Príslušník daňovej polície Gerardo Mastrodomenico povedal, že majetok Cristiana Guarnera má hodnotu približne 100 miliónov eur.

Zaistenie jeho majetku bolo ďalšou ranou organizácii, ktorú podľa vyšetrovateľov vedie človek v minulosti známy ako ultrapravicový terorista.

Odpočuté telefonáty naznačujú, že v gangu mali miesto aj osoby, ktoré využívali kontakty na politikov, aby si zabezpečili štátne stavebné zákazky výmenou za úplatky pri ubytovávaní migrantov a rómskych rodín.

Medzi zaistenými stavebnými projektmi bol napríklad bytový komplex, ktorý sa mal na nevôľu miestnych obyvateľov týčiť nad rozľahlým verejným parkom Villa Pamphili.