Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Talianska prokuratúra začala vyšetrovať výbuch vo vodnej elektrárni

Na snímke záchranári stoja na mieste výbuchu, ku ktorému došlo vo vodnej elektrárni na priehrade Suviana vzdialenej približne 70 kilometrov od talianskeho mesta Bologna, v stredu 10. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Starosta neďalekej obce Camugnano Marco Masinara médiám povedal, že k výbuchu prišlo v priehradnom múre v miestnosti pod hladinou jazera počas práce na turbínach.

Bologna 10. apríla (TASR) – Prokuratúra v talianskom meste Bologna v stredu spustila vyšetrovanie výbuchu vo vodnej elektrárni Suviana. Prípad vyšetruje pre podozrenie z trestného činu zavinenia katastrofy a zabitia z nedbanlivosti. TASR informuje na základe správ agentúr ANSA a Reuters.

Výbuch nastal v utorok popoludní. Bolonská prefektúra potvrdila úmrtie troch mužov a vážne popáleniny utrpeli piati. Hasiči pokračujú v pátraní po štyroch nezvestných. Šanca, že sú nažive je podľa záchranárov mizivá.

Starosta neďalekej obce Camugnano Marco Masinara médiám povedal, že k výbuchu prišlo v priehradnom múre v miestnosti pod hladinou jazera počas práce na turbínach.

Výkonný riaditeľ spoločnosti ENEL Green Power Salvatore Bernabei, ktorá elektráreň prevádzkuje, podľa Reuters incident označil za tragédiu a dodal, že teraz nie je správny čas na hľadanie príčin nehody, pretože spoločnosť sa teraz sústredí na podporu rodín postihnutých tragédiou a hasičov pátrajúcich po nezvestných.

Nehoda posilnila obavy odborových zväzov, ktoré už pred ňou mali výhrady k bezpečnosti na pracoviskách v Taliansku, kde sa odohralo už niekoľko smrteľných incidentov.

Zamestnanci spoločnosti Enel vo štvrtok plánujú osemhodonový štrajk a zamestnanci z iných odvetví prerušia prácu na pôvodne plánované štyri hodiny.