Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Taliani zachránili skupinu migrantov, ďalších 50 je nezvestných

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zachránených migrantov previezli na ostrov Lampedusa.

Rím 12. augusta (TASR) - Posádka lode talianskeho vojenského námorníctva zachránila pri pobreží Líbye migrantov smerujúcich v gumenom člne do Európy. Podľa zachránených bolo predtým v člne ešte ďalších 50 ľudí, ktorí sú nezvestní, informovala dnes agentúra Reuters.

Talianske vojenské námorníctvo na svojom konte na Twitteri uviedlo, že posádka jeho lode Fenice zachránila migrantov z nafukovacieho gumeného člna a následne ich preložila na palubu plavidla talianskej pobrežnej stráže. Ďalšie informácie o záchrannej akcie neboli zverejnené.

Talianske tlačové agentúry uviedli, že sa podarilo zachrániť približne 50 migrantov, ale podľa výpovedí zachránených bolo na nafukovacom člne predtým, ako z neho začal unikať vzduch, ešte ďalších 50 ľudí.

Hovorkyňa talianskej pobrežnej stráže uviedla, že zachránených migrantov previezli na ostrov Lampedusa, ale informácie o tom, koľko ľudí bolo pred záchrannou akciou na palube nafukovacieho člna, nemá.

Pri prevrátení sa člna neďaleko líbyjského pobrežia zahynulo minulý týždeň približne 200 ľudí. Ďalších 400 osôb sa podarilo zachrániť.