Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Taliansko vyhostilo kvôli islamistickej propagande marockého imáma

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Muž, ktorý brutálne bil vlastné deti, aby z nich urobil dobrých moslimov, sa stále častejšie ocital v hľadáčiku bezpečnostných zložiek.


Rím 27. júla (TASR) - Marockého imáma Muhammada Madada vyhostili z Talianska, a to pre islamistickú propagandu a zlé zaobchádzanie s vlastnými deťmi. Maročan, ktorý žil v okolí mesta Vicenza na severe Talianska, nesmie vstúpiť na územie krajiny 15 rokov.

Muž, ktorý brutálne bil vlastné deti, aby z nich "urobil dobrých moslimov", sa stále častejšie ocital v hľadáčiku bezpečnostných zložiek v súvislosti s radikálnou propagandou, informovala talianska polícia upozorniac, že najmladšia dcéra vyhosteného niesla meno Džihád.

Ako dnes uviedla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na talianske ministerstvo vnútra, Maročana eskortovali do vlasti na palube stroja spoločnosti Alitalia.

Taliansko súčasne informovalo o dnešnom zadržaní dvoch Maročanov vo veku 27 a 44 rokov v súvislosti s vyšetrovaním nešpecifikovanej kauzy islamisticko-teroristického charakteru. Obaja muži, ktorí žili v prístavnom meste Savona, boli už v minulosti trestaní.

Od začiatku roka 2015 vyhostilo Taliansko viac ako 100 cudzincov pre islamistické aktivity na území krajiny.