Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Taliansko neďaleko Sicílie sa pátra po 20 nezvestných migrantoch

Foto: TASR/AP

V rámci talianskeho programu záchrany utečencov v Stredozemnom mori Mare Nostrum sa podarilo od októbra 2013 zachrániť podľa vládnych zdrojov v Ríme už 150.000 ľudí.

Rím 30. októbra (TASR) - Najmenej 20 migrantov z člnu s utečencami, ktorý sa prevrátil a potopil počas plavby cez Stredozemné more z Líbye do Talianska, zostáva nezvestných, píše tlačová agentúra APA.

Na jeho palube bolo podľa dostupných informácií 113 ľudí, 93 z ktorých sa podarilo zachrániť posádke plavidla talianskej Pobrežnej stráže. Pátranie po nezvestných pokračuje vo vodách neďaleko ostrova Sicília, informovali dnes talianske médiá.

Na palube iného plavidla talianskej pobrežnej stráže našlo útočisko aj ďalších 78 migrantov, ktorí sa ocitli v Stredomorí v núdzi.

V rámci talianskeho programu záchrany utečencov v Stredozemnom mori Mare Nostrum sa podarilo od októbra 2013 zachrániť podľa vládnych zdrojov v Ríme už 150.000 ľudí. Túto misiu nahradí od soboty operácia Triton pod vedením Európskej agentúry pre riadenie operatívnej spolupráce na vonkajších hraniciach Európskej únie (FRONTEX).