Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Bombový poplach vystrašil Miláno aj mestečko Ventimiglia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bezpečnostné zložky dočasne prerušili prevádzku trás M2 a M3 milánskeho metra.


Miláno 25. júla (TASR) - Planý bombový poplach spôsobil dnes chaos v severotalianskom Miláne.

Podozrivý balíček s niekoľkými drôtmi, ktorý si všimli na zastávke metra na hlavnej železničnej stanici v Miláne, sa však napokon ukázal ako neškodný. V balíčku bolo niekoľko batérií pre elektronické systémy, napísala tlačová agentúra APA.

Bezpečnostné zložky však predtým dočasne prerušili prevádzku trás M2 a M3 milánskeho metra, evakuovali jeho zastávku na hlavnej železničnej stanici, ako aj viacero obchodných prevádzok v jej priestoroch.

Taliansky minister vnútra Angelino Alfano nevylúčil, že sa ktosi zámerne rozhodol vyvolať poplach. Polícia teraz skúma zábery z bezpečnostných kamier, aby zistila, ako sa balíček ocitol na mieste nálezu.

Už dnes predpoludním došlo v mestečku Ventimiglia na taliansko-francúzskej štátnej hranici k bombovému poplachu, v dôsledku ktorého evakuovali dve miestne pobočky finančných ústavov a viacero ulíc. Stalo sa tak po anonymnom telefonáte. Ani v tomto prípade však polícia nenašla nič podozrivé.

Taliansko zintenzívnilo po teroristických útokoch v Nice a piatkovom vyčíňaní tínedžera v Mníchove bezpečnostné opatrenia. V celej krajine je v rámci protiteroristických kontrol v nasadení 30.000 príslušníkov ozbrojených zložiek, upozornil rezort vnútra v Ríme. Súčasťou prijatých opatrení je aj sprísnenie ochrany citlivých objektov v talianskych mestách vrátane veľvyslanectiev, železničných staníc, staníc metra alebo letísk.