Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia zadržala muža pripravujúceho rúrkovú bombu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri prehliadke bytu zadržaného talianskeho občana lotyšského pôvodu v meste Viterbo našli policajti materiál na výrobu takejto bomby, ako aj dve vzduchové pištole a viaceré zbrane na boj zblízka.

Rím 15. marca (TASR) - Talianska polícia vo štvrtok oznámila, že na základe tipu od amerických vyšetrovateľov zadržala 24-ročného muža podozrivého z prípravy tzv. rúrkovej bomby.

Pri prehliadke bytu zadržaného talianskeho občana lotyšského pôvodu v meste Viterbo severne od Ríma našli policajti materiál na výrobu takejto bomby, ako aj dve vzduchové pištole a viaceré zbrane na boj zblízka.

Na muža upozornil talianskych kolegov americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý ich informoval o jeho aktivite na sociálnych médiách. Na nich sa totiž pochvalne vyjadroval o Sayfullovi Saipovovi, uzbeckom imigrantovi, ktorý vlani v októbri v New Yorku zabil osem ľudí, keď vrážal do chodcov a cyklistov autom. K útoku sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS).

Talianski policajti zadržali muža ešte v pondelok a obvinili ho z prechovávania výbušnín. Zatknutie zverejnili po tom, ako sudca vo štvrtok rozhodol o predĺžení vyšetrovacej väzby, informuje agentúra Reuters.