Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Zahraničie

Talianska polícia zasiahla proti Anonymous, obvinili šesť ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na štyroch ľudí polícia uvalila domáce väzenie a voči ďalším šiestim osobám vzniesla obvinenia.

Rím 17. mája (TASR) - Talianska polícia v rámci celoštátnej operácie proti predpokladaným členom medzinárodnej hackerskej skupiny Anonymous uvalila na štyroch ľudí domáce väzenie a voči ďalším šiestim osobám vzniesla obvinenia. Uviedla to dnes agentúra DPA.

Podľa prokuratúry podozriví uskutočnili viaceré útoky na webové stránky úradov štátnej správy vrátane internetových stránok talianskej vlády, Vatikánu, polície, centrálnej banky, ministerstva obrany a štátnej železničnej spoločnosti.

Ako informovala tlačová agentúra Adnkronos, jednu zo štyroch osôb, ktorým nariadili domáce väzenie, už stihli anonymne telefonicky vyspovedať redaktori istej televíznej stanice. Muž hovoril o aktivitách hackerskej skupiny.

Zadržanými sú osoby vo veku 25-40 rokov. Žalobca rímskej prokuratúry Giancarlo Capaldo oznámil, že členov skupiny obvinili z členstva v zločineckej organizácii. Prokurátor zároveň pripomenul, že ide o vôbec prvý prípad v Taliansku, keď bol niekto obvinený zo zakázaných hackerských aktivít.