Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

V Taliansku zatkli mladíkov po skupinovom znásilnení dvoch dievčat

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obe dievčatá sú sesternice vo veku desať a 12 rokov.

Rím 27. septembra (TASR) - Talianska polícia zatkla deväť mladíkov po skupinovom znásilnení dvoch neplnoletých dievčat v meste Caivano na juhu krajiny. TASR informáciu prevzala z tlačovej agentúry DPA.

Medzi deviatimi osobami je sedem maloletých a dvaja dospelí, oznámila v utorok prokuratúra v neďalekom Neapole. Sú podozriví, že koncom augusta znásilnili dve dievčatá a svoj zločin si nakrúcali na mobilné telefóny.

Zmienené mesto je známe aktivitami mafie a kriminalitou mladistvých. Obe dievčatá sú sesternice vo veku desať a 12 rokov.

Incident vyvolal v Taliansku obrovské pobúrenie. Premiérka Giorgia Meloniová navštívila predmetnú komunitu, pričom sa vyjadrila o "neľudskom čine", ktorý šokoval krajinu.

Podľa prvotnej rekonštrukcie vyšetrovateľov mladíci dievčatá vylákali do opusteného športového strediska. Talianske médiá priniesli správy, že hromadné znásilnenie bolo vysielané počas živého videohovoru. V súčasnosti sa tvrdí, že mladíci dievčatá znásilnili už v minulosti na iných miestach.

Sudca pre predbežné vyšetrovanie povedal, že podozriví "brutálne využili slabosť a citlivosť veku svojich obetí, pričom si boli istí, že nebudú nahlásení pre hanbu obetí a hrozbu, že tie budú šíriť zábery z útoku", píše tlačová agentúra ANSA.

Medzi nové opatrenia, ktoré talianska vláda zaviedla po tomto prípade, patria tresty odňatia slobody do výšky až dvoch rokov pre rodičov mladistvých páchateľov.