Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Muž nevedel, že s hračkou vyvolal poplach na stanici v Ríme

Ozbrojení policajti kontrolujú muža na železničnej stanici Termini v Ríme 25. januára 2016. Foto: TASR/AP

Polícia v pondelok večer evakuovala celú stanicu Roma Termini na základe správ, že sa v jej priestoroch pohybuje ozbrojený muž.

Rím 26. januára (TASR) - Talianskej polícii sa dnes prihlásil muž, ktorý v pondelok vyvolal bezpečnostný poplach na hlavnej železničnej stanici v Ríme, po ktorej sa pohyboval s hračkárskym samopalom v ruke. Agentúra Reuters uviedla, že muža na záberoch bezpečnostných kamier spoznala jeho matka.

Polícia v pondelok večer evakuovala celú stanicu Roma Termini na základe správ, že sa v jej priestoroch pohybuje ozbrojený muž. Stanicu prehľadali ozbrojené zložky, ale podozrivého neobjavili a poplach odvolali.

Muž totiž medzičasom nastúpil do vlaku, ktorým odcestoval domov. "Vôbec som netušil, že som vyvolal taký chaos," citovali talianske médiá 44-ročného muža. Ten uviedol, že mu priateľ daroval plastikový samopal pre syna "na karneval".

Jeho matka ho spoznala zo záberov, ktoré zverejnila televízia a niekoľko denníkov: "Povedala mi, že ma hľadajú."

Talianske médiá uviedli, že muž nebude z ničoho obvinený.

Rímska stanica Termini je najväčšia v Taliansku a denne ňou prejdú tisíce cestujúcich. Na sociálnych sieťach sa po dnešnom poplachu objavili zábery z evakuácie, ktorú nariadila železničná polícia, ako aj snímky pasažierov uväznených vo vlakoch odstavených tesne pred stanicou.

V Ríme navyše od pondelka platia mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia v súvislosti so 48-hodinovou návštevou iránskeho prezidenta Hasana Rúháního. Jeho návšteva v Európe sa pôvodne mala konať v novembri 2015, ale po útokoch z 13. novembra v Paríži a na jeho predmestí Saint-Denis ju preložili na neskôr.