Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

V Kalábrii zbúrali šesťposchodové ekomonštrum 'Ndranghety

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Nelegálne postavená budova desaťročia hyzdila iónske pobrežie Crotone v jednom z najkrajších pobrežných úsekov Kalábrie Magna Graecia.

Rím 17. decembra (TASR) - V nedeľu pomocou trhavín v juhotalianskom meste Torre Melissa zbúrali šesťposchodovú budovu Palazzo Mangeruca, prezývanú aj "ekomonštrum". Bývalú továreň na nábytok skonfiškovali jednému z mafiánskych bossov v roku 2007. TASR informuje podľa správy agentúry ANSA.

Pyrotechnici v budove rozmiestnili v mikronáložiach 400 kg dynamitu a riadeným odstrelom minimalizovali vplyv trosiek a prachu na okolie. "Zbúranie eko-monštra postaveného 'Ndranghetou znamená, že štát zvíťazí nad zlom," povedal v nedeľu najvyšší veliteľ karabinierov generál Teo Luzi.

Nelegálne postavená budova desaťročia hyzdila iónske pobrežie Crotone v jednom z najkrajších pobrežných úsekov Kalábrie Magna Graecia. Nechal ju postaviť dnes už zosnulý Costantino Mangeruca, považovaný za miestneho bossa 'Ndranghety.

"Je to významný deň pre celé Taliansko," povedal minister pre vzťahy s parlamentom Luca Ciriani. "Táto vláda si stanovila boj proti zločinu za jeden zo svojich najdôležitejších ústredných záväzkov. Prvým aktom bolo potvrdenie tvrdých trestov odňatia slobody pre všetkých zločincov," dodal Ciriani.