Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Taliani vydali do USA bývalého guvernéra obvineného z pašovania drog

Ilustračné foto. Foto: TASR

Prokuratúra v americkom štáte Texas uviedla, že 61-ročného bývalého guvernéra Tomása Ruvalcabu vydalo Taliansko na trestné stíhanie do USA po tom, čo ho 8. apríla zadržala talianska polícia.

Austin 21. apríla (TASR) - Talianske úrady vydali na trestné stíhanie do Spojených štátov bývalého guvernéra mexického štátu Tamaulipas, ktorý čelí obvineniam z vydierania, pašovania drog, prania špinavých peňazí a bankového podvodu. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Prokuratúra v meste Brownsville v americkom štáte Texas uviedla, že 61-ročného bývalého guvernéra Tomása Yarringtona Ruvalcabu vydalo Taliansko na trestné stíhanie do USA po tom, čo ho 8. apríla zadržala talianska polícia.

Ruvalcaba bol guvernérom mexického štátu Tamaulipas v rokoch 1999-2005, pričom tento štát, ktorý leží na hraniciach s americkým Texasom, patrí z hľadiska trestnej činnosti k najhorším v celom Mexiku.

V roku 2013 bol Ruvalcaba federálnou veľkou porotou v Brownsville obvinený z prijímania obrovských úplatkov od zločineckých skupín pôsobiacich v Tamaulipase, ktorým za to umožňoval páchať rozličnú trestnú činnosť, vrátane pašovania veľkého množstva kokaínu do USA.