Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Taliansko zatklo mužov, ktorí prežili katastrofu lode s utečencami

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa slov zástupcu prokurátora Rocca Liguoriho tuniského kapitána a sýrskeho člena posádky zatkli na palube záchranného člna.

Catania 21. apríla (TASR) - Prokuratúra v sicílskom meste Catania dnes oznámila, že zatkla kapitána a člena posádky lode, ktorá sa v nedeľu prevrátila pri pobreží Líbye a 900 utečencov na jej palube sa zrejme utopilo.

Podľa slov zástupcu prokurátora Rocca Liguoriho tuniského kapitána a sýrskeho člena posádky zatkli na palube záchranného člna, ktorý prepravoval na Sicíliu 27 ľudí, čo prežili tragické potopenie lode v Stredozemnom mori. Obaja muži boli obvinení z podpory ilegálneho prisťahovalectva a kapitána obvinili aj z mnohonásobného zabitia z nedbanlivosti. Informovala o tom agentúra AP.



Z Líbye, zmietajúcej sa vo vojne, utekajú vlny afrických migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy a nájsť v nej lepší život. Prevádzači na tom zarábajú obrovské sumy peňazí.

Pozrite si galériu z prevártenej lode:


Kým pokračuje pátracia operácia po obetiach víkendovej katastrofy, talianske lode pobrežnej stráže už museli reagovať na nové núdzové volania na otvorenom mori - dve prichádzali od pobrežia Líbye a tretie vyslal čln, ktorý narazil na plytčinu neďaleko Grécka.