Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Berlusconi je v nemocnici pre komplikácie s infekciou, oznámil Tajani

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Bývalý šéf talianskej vlády mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov, najvážnejším bola jeho liečba po nákaze koronavírusom v roku 2020.

Rím 5. apríla (TASR) - Komplikácie súvisiace s predchádzajúcou infekciou boli príčinou stredajšej hospitalizácie bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho na jednotke intenzívnej starostlivosti nemocnice v Miláne. Berlusconi je pri vedomí a komunikuje, oznámil minister zahraničných vecí Antonio Tajani, ktorý je šéfom Berlusconiho strany Forza Italia (Taliansko, vpred). Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AP.

Trojnásobný taliansky premiér sa nachádza v Nemocnici svätého Rafaela v Miláne, kam pravidelne dochádza za zdravotnou starostlivosťou, uviedol predtým jeho hovorca Paolo Emilio Russo. Talianske médiá informovali, že príčinou Berlusconiho hospitalizácie boli problémy so srdcom. Russo tieto správy nepotvrdil.

Bývalý šéf talianskej vlády mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov vrátane nákazy koronavírusom v roku 2020. V roku 2016 podstúpil operáciu srdca a už niekoľko rokov nosí kardiostimulátor. Okrem toho prekonal aj rakovinu prostaty.

V Nemocnici svätého Rafaela strávil Berlusconi niekoľko dní aj minulý týždeň, keď bol na pravidelných kontrolných vyšetreniach.