Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Taliansky mafián vystupoval ako kajúcnik, chcel zabiť prokurátorku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pancrazio Carrino (42) chcel zabiť 40-ročnú prokurátorku Carmen Ruggierovú, ktorá viedla vyšetrovanie s krycím názvom Vlk a vlani v júli sa jej podarilo rozložiť klan Lamendolovcov-Cantannovcov.

Rím 15. februára (TASR) - Mafián z regiónu Apúlia na juhovýchode Talianska vystupoval ako "pentito" (kajúcnik informátor), aby mohol protimafiánskej prokurátorke v meste Lecco podrezať hrdlo. VO štvrtok to oznámila polícia, ktorá jeho zámer prekazila. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry ANSA.

Pancrazio Carrino (42) chcel zabiť 40-ročnú prokurátorku Carmen Ruggierovú, ktorá viedla vyšetrovanie s krycím názvom Vlk a vlani v júli sa jej podarilo rozložiť klan Lamendolovcov-Cantannovcov. Pri zásahu bolo vtedy zatknutých približne 22 podozrivých.

"Kontaktoval som sa s poručíkom karabinierov (talianskej polície), aby som zaistil, že som dostatočne blízko a môžem vykonať svoj čin proti prokurátorke: podrezať jej krčnú žilu bez toho, aby mi v tom niekto zabránil," povedal Carrino vo výpovedi.

Poručík si však uvedomil, že falošný informátor sa chystá niečo spáchať a jeho pokus mu prekazil. Pri osobnej prehliadke mu v spodkoch objavil ostrý kus z keramickej záchodovej misy.