Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Taliansky prezident označil boj proti mafii za vlasteneckú povinnosť

Na snímke taliansky prezident Sergio Mattarella počas spoločnej tlačovej konferencie so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci v Bratislave vo štvrtok 20. apríla 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Mafiánske organizácie označil za ťažké bremeno pre Taliansko.

Rím 21. marca (TASR) – Boj proti mafii je úlohou a povinnosťou všetkých vlastencov, vyhlásil vo štvrtok taliansky prezident Sergio Mattarella pri príležitosti spomienky na nevinné obete mafie. TASR informuje na základe správe agentúry ANSA.

"Národný deň spomienky a záväzku na počesť nevinných obetí mafie je významným sviatkom národa, ktorý sa zrodil v občianskej spoločnosti a rozvinul sa vďaka jej hodnotám," vyhlásil Mattarella. Tento deň podľa neho zdôrazňuje záväzok oslobodzovať komunity a oblasti spod vplyvu mafie a premáhať nevšímavosť a rezignáciu, z ktorej vždy ťažili zločinecké skupiny.

Matarella vyzval úrady, aby plnili svoju povinnosť – bojovať na každej úrovni so zločineckými organizáciami, zároveň však dodal, že pri budovaní kultúry legálnosti a slobody sú rovnako dôležité aj skutky občanov a sociálnych služieb. Mafiánske organizácie označil za ťažké bremeno pre Taliansko.

"Tento sviatok nám pripomína, že boj proti mafiánskym organizáciám je úlohou a povinnosťou všetkých tých, ktorí milujú Taliansku republiku a chcú pre ňu lepší zajtrajšok," uzavrel taliansky prezident.