Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Taliansky súd prevzal správu nad sicílskymi trajektmi

Ilustračná snímka. Foto: Wikipédia

Prepravnej spoločnosti Caronte & Tourist bol uložený šesťmesačný trest za zvýhodňovanie záujmov 'Ndranghety, neslávne známeho zločineckého syndikátu.

Rím 3. februára (TASR) - Spoločnosť, ktorá prevádzkuje trajekty medzi Sicíliou a talianskou pevninou, sa dostala pod súdnu správu z dôvodu infiltrácie mafiánskou organizáciou 'Ndrangheta. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AFP, citujúc policajné zdroje.

Prepravnej spoločnosti Caronte & Tourist bol uložený šesťmesačný trest za zvýhodňovanie záujmov 'Ndranghety, neslávne známeho zločineckého syndikátu pôsobiaceho v oblasti juhotalianskeho regiónu Kalábria.

Caronte & Tourist je obľúbeným prevádzkovateľom námornej prepravy v krajine, ktorý má de facto monopol na trajektové spojenia cez Messinský prieliv oddeľujúci Sicíliu od kalábrijského pobrežia.

Podľa talianskych policajných orgánov určených na boj proti mafii táto spoločnosť prihrala lukratívne stravovacie, upratovacie a rezervačné služby firmám patriacim do mocenskej sféry 'Ndranghety. Spoločnosť si najala dvojicu mafiánov z tejto organizácie, ktorí využili svoje postavenie zasvätených osôb na nasmerovanie obchodu smerom k svojim zločineckým spoločníkom.

Úrady u jedného zo zmienenej dvojice menom Massimo Buda zaistili majetok v hodnote 800.000 eur. Buda je označovaný za syna uväzneného vodcu klanu 'Ndrangheta.

'Ndrangheta, považovaná za najbohatší a najmocnejší taliansky zločinecký syndikát vďaka svojej kontrole nad väčšinou kokaínu prichádzajúceho do Európy, je momentálne v Kalábrii terčom masívneho súdneho procesu, ktorý zahŕňa viac ako 300 obžalovaných.