Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Pri havárii lietadla v Tanzánii zahynulo 11 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR /AP

Miesto havárie je takmer 500 kilometrov od hlavného mesta Dodoma, čo môže skomplikovať práce pri odstraňovaní následkov nehody.

Johannesburg 16. novembra (TASR) - Desiati pasažieri a pilot zahynuli v stredu pri havárii lietadla, ktoré mierilo do turistickej destinácie v odľahlej oblasti na severe Tanzánie.

Jednomotorový stroj Cessna Caravan letel z mesta Arusha do národného parku Serengeti, keď "incident" spôsobil jeho pád v blízkosti krátera Empakaai, uviedla spoločnosť Coastal Aviation, ktorá zatiaľ nezverejnila mená obetí.

Miesto havárie je takmer 500 kilometrov od hlavného mesta Dodoma, čo môže skomplikovať práce pri odstraňovaní následkov nehody.

Spoločnosť Coastal Aviation so sídlom v Dar es Salaame prevádzkuje lety od roku 1987. Má 30 lietadiel a lieta do 42 destinácií v Tanzánii, Keni a Rwande, píše sa na jej webovej stránke.

Agentúra DPA pripomína, že Tanzánia je atraktívna pre turistov, ktorí môžu navštíviť safari alebo obdivovať horu Kilimandžáro. V roku 2016 prispel cestovný ruch k hrubému domácemu produktu krajiny 20-timi percentami a počet návštevníkov sa v období rokov 2004-2014 zdvojnásobil.