Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

Tehotnú Catherine prepustili z londýnskej nemocnice

Bez popisu Foto: TASR/AP

Kate (30) opustila súkromnú Nemocnicu kráľa Eduarda VII. s kyticou žltých kvetov v sprievode svojho manžela.

Londýn 6. decembra (TASR) - Tehotná vojvodkyňa Kate, ktorú dnes prepustili z nemocnice, zostane istý čas v Kensingtonskom paláci v Londýne, kde má mladý kráľovský pár byt.

Kate, ktorá čaká prvé dieťa, opustila súkromnú Nemocnicu kráľa Eduarda VII. s kyticou žltých kvetov v sprievode svojho manžela, princa Williama.

Na čakajúce televízne štáby, novinárov a fotografov sa vojvodkyňa krátko usmiala a na otázku, či sa už má lepšie, súhlasne prikývla, uviedla tlačová agentúra DPA.

V nasledujúcich dňoch bude Kate odpočívať, preto odriekla všetky termíny a verejné vystúpenia. Britský kráľovský palác sa vo vyhlásení poďakoval nemocnici za starostlivosť, ktorej sa vojvodkyni dostalo.

Manželku v poradí druhého následníka britského trónu v pondelok hospitalizovali po tom, ako pred dovŕšením 12. týždňa ťarchavosti začala trpieť nadmerným tehotenským zvracaním, úbytkom na váhe a dehydratáciou.

V nemocnici dostávala Kate vnútrožilovú výživu a lieky proti nevoľnosti. Nie je známe, či bude musieť aj naďalej užívať lieky.

Rozruch spôsobil falošný telefonát dvojice moderátorov austrálskeho rádia 2Day FM. V utorok zavolali do londýnskej nemocnice, kde bola Kate hospitalizovaná. Vydávali sa pritom za britskú kráľovnú Alžbetu II. a jej syna princa Charlesa. Zdravotná sestra ich informovala, že Kate sa má dobre a práve spí. Klinika, v ktorej už ošetrovali mnohých členov kráľovskej rodiny, sa ospravedlnila a oznámila, že prípad preskúma.

"Bol to bláznivý telefonický žart, ktorý všetci odsudzujeme," vyhlásil John Lofthouse, hlavný manažér Nemocnice kráľa Eduarda VII. Vedenie nemocnice súčasne zdôraznilo, že ochrana súkromia pacientov patrí medzi jej priority.