Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

VIDEO:Televízia ABC identifikovala jedného z páchateľov útoku v Texase

Na snímke policajt hliadkuje pred komunitným centrom v texaskom Garlande 3. mája 2015. Dvoch mŕtvych si vyžiadala streľba na komunitné centrum v americkom štáte Texas, kde sa koná kontroverzná výstava karikatúr proroka Mohameda. Foto: TASR/AP

Americká televízia sa pritom odvolala na vysokopostaveného predstaviteľa FBI.

Washington 4. mája (TASR) - Americká televízia ABC News identifikovala dnes jedného z páchateľov nedeľňajšieho útoku na výstavu karikatúr proroka Mohameda pri Dallase ako Eltona Simpsona, obyvateľa štátu Arizona. Televízia sa pritom odvolala na vysokopostaveného predstaviteľa FBI.



Simpson bol už v minulosti cieľom vyšetrovania pre terorizmus.

Agenti FBI a pyrotechnici dnes prehľadávali Simpsonov dom vo Phoenixe, tvrdí ABC.



Pri incidente v meste Garland, ležiacom neďaleko Dallasu, zahynuli dvaja ľudia a zranený bol jeden ochrankár, ktorého postrelili do nohy, no po ošetrení ho prepustili z nemocnice, informovala televízia CNN.

Na snímke vyšetrovatelia FBI zabezpečujú stopy na mieste činu v pondelok 4. mája 2015 v texaskom Garlande.
Foto: TASR/AP/Brandon Wade


Okolnosti streľby zatiaľ nie sú celkom jasné. Mesto Garland na svojom facebookovom profile podľa agentúry AP uviedlo, že obaja útočníci sa večer miestneho času priviezli autom k Centru Curtisa Culwella a spustili streľbu na príslušníkov bezpečnostných síl. Tí paľbu opätovali, pričom oboch mužov usmrtili.