Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Televízie v Iowe a New Hampshire začnú vysielať Clintonovej spoty prvé

Hillary Clintonová, archívne foto Foto: TASR/AP

Vo svojom prvom predvolebnom videoklipe Clintonová hovorí o ťažkom a nešťastnom detstve svojej matky Dorothy.

Washington 4. augusta (TASR) - V amerických štátoch Iowa a New Hampshire začnú dnes ako v prvých vysielať predvolebný spot Hillary Rodhamovej Clintonovej, ktorá je zatiaľ najsilnejšou kandidátkou Demokratickej strany pre voľby prezidenta USA. Informoval o tom denník New York Times.

Vo svojom prvom predvolebnom videoklipe Clintonová hovorí o ťažkom a nešťastnom detstve svojej matky Dorothy. V asi minútovom spote sa objaví niekoľko detských a tínedžerských fotografií Dorothy Rodhamovej, ktoré jej dcéra komentuje. Uvádza, že jej matky sa v jej ôsmich rokoch rodičia vzdali, keď ju z Chicaga poslali k starým rodičom do Los Angeles. Starí rodičia pritom s príchodom vnučky nesúhlasili.

Clintonová uviedla, že k jej matke však boli láskaví cudzí ľudia, napríklad jej učiteľka, ktorá jej nosila jedlo. Normálne fungujúcu rodinu jej matka zažila v 14 rokoch, keď začala pracovať v čomsi dome. "Takúto milujúcu rodinu potom vytvorila aj pre nás," uviedla Clintonová.

"Myslím na všetky Dorothy kdekoľvek v Amerike, ktoré bojujú za svoje rodiny a nevzdávajú sa," vysvetlila a uviedla, že jej matka a jej osud boli pre ňu vždy zdrojom inšpirácie pri práci pre dobročinné organizácie, aktivity v sociálnej oblasti i pre prezidentskú kandidatúru.

Predvolebný spot sa začne vysielať v čase, keď časť Clintonovej podporovateľov znepokojili špekulácie, že o nomináciu demokratov by sa mohol uchádzať aj súčasný viceprezident Joe Biden. Biden svoje rozhodnutie oznámi začiatkom jesene.