Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Telo ruského pilota zostreleného lietadla vydajú ruským úradom

Na snímke zo záberu tureckej televízie Habertürk je zostrelené ruské vojenské lietadlo v provincii Hatay v utorok 24. novembra 2015. Foto: TASR/AP

S telom pilota sa podľa tureckého premiéra zaobchádza v súlade s tradíciami ruskej pravoslávnej cirkvi.

Ankara 29. novembra (TASR) - Telo pilota ruského stíhacieho bombardéra SU-24, ktorý v utorok zostrelila turecká stíhačka, previezli v sobotu večer zo Sýrie do Turecka, ktoré ho na žiadosť Moskvy vydá ruským úradom, uviedol dnes podľa agentúry Reuters turecký premiér Ahmet Davutoglu.

"S telom pilota sa zaobchádza v súlade s tradíciami ruskej pravoslávnej cirkvi," povedal Davutoglu na tlačovej konferencii v Ankare pred odletom do Bruselu, kde bude s lídrami Európskej únie rokovať o európskej migračnej kríze.

Ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády voči protivládnym povstalcom, zostrelila v utorok pri hraniciach medzi Sýriou a Tureckom turecká stíhačka typu F-16. Jedného pilotov dvojmiestneho lietadla, ktorí sa po zásahu raketou katapultovali, zastrelili turkménski povstalci v Sýrii, druhého zajali.