Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Týmto krajinám sa dovolenkári vyhýbajú aktuálne najviac

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pre cestovný ruch a všetkých zainteresovaných je najhoršou situácia, akej čelia v súčasnosti, teda, že ľudia sú zdržanliví a necestujú.

Viedeň 30. marca (TASR) - Turecko a severoafrické krajiny momentálne najviac pociťujú obavy európskych dovolenkárov z možných teroristických útokov po sérii takýchto zločinov v Egypte, Tunisku, Turecku, ako aj v Paríži a Bruseli. Naopak, Španielsko, Chorvátsko, ale aj Rakúsko profitujú z týchto obáv najviac a hotelové kapacity v Španielsku a Chorvátsku nemusia v tejto sezóne stačiť na uspokojenie zvyšujúceho sa dopytu.

Novinárov o týchto trendoch dnes vo Viedni informoval predseda predstavenstva Európskej cestovnej poisťovne Wolfgang Lackner.

Podľa jeho slov dochádza v súčasnosti k čiastočne "signifikantnému poklesu rezervácií" u veľkých cestovných kancelárií.

Lackner upozornil, že pre cestovný ruch a všetkých zainteresovaných je najhoršou situácia, akej čelia v súčasnosti, teda, že ľudia sú zdržanliví a necestujú.

Pre celoročné výsledky bude však rozhodujúci vývoj v druhom štvrťroku 2016, konkrétne, koľko ľudí sa napokon predsa len rozhodne pre cesty do turistických destinácií, dodal odborník.