Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Testy DNA potvrdili šiestu obeť výbuchu paneláka

Foto: youtube

Ďalšie nájdené pozostatky patrili dospelému človeku a testy DNA potvrdili najhorší predpoklad, že v skutočnosti išlo o dve osoby.

Praha 23. februára (TASR) - Testy DNA potvrdili, že v troskách obytného domu vo Frenštáte pod Radhoštěm, zničeného pri výbuchu plynu, zahynulo šesť ľudí. Oznámila to v noci nadnes krajská policajná hovorkyňa, ktorú citoval server iDNES.cz.

Dom v centre beskydského mestečka explodoval 17. februára vo včasných ranných hodinách. V troskách čoskoro objavili telo najpravdepodobnejšieho vinníka tragédie, 57-ročného Antonína Blažka a pri dôkladnom prieskume aj telesné pozostatky troch detí vo veku 2 až 10 rokov.

Ďalšie nájdené pozostatky patrili dospelému človeku a testy DNA potvrdili najhorší predpoklad, že v skutočnosti išlo o dve osoby.

Experti dospeli k názoru, že ide o dve nezvestné ženy - babičku (60) a dcéru (38), ktoré žili spolu s vnučkou na byte v najvyššom poschodí. Pri výbuchu zahynula celá rodina.

V nemocnici stále zostávajú traja z 11 zranených obyvateľov domu. Manželská dvojica, ktorá bývala oproti predpokladanému vinníkovi, je stále v kritickom stave s vážnymi popáleninami.