Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Thajská polícia zatkla troch podozrivých zo znásilnenia turistiek

Rusky povedali polícii, že traja muži ich zbili a hodili do pickupu, keď sa vracali do hotela po oslavách vianočných sviatkov.

Bangkok 2. januára (TASR) - Thajská polícia zatkla troch mužov podozrivých zo znásilnenia dvoch ruských turistiek v plážovom letovisku Pattaya. Informovali o tom dnes miestni predstavitelia.

"Polícia zhromaždila množstvo dôkazov proti podozrivým, vrátane fotografií a osobných vecí nájdených u nich, ktoré patrili turistkám," uviedol šéf thajskej polície.

K zločinu došlo 26. decembra, keď páchatelia uniesli obe ženy v známom letovisku Pattaya, ležiacom 100 kilometrov juhovýchodne od metropoly Bangkok.

Jedného podozrivého, 35-ročného muža, zatkli v utorok po tom, čo polícia zistila jeho súvislosť s dodávkou, využitou páchateľmi pri únose.

Priznanie zatknutého viedlo potom k zadržaniu ďalších dvoch mužov vo veku 20 a 32 rokov.

Rusky povedali polícii, že traja muži ich zbili a hodili do pickupu, keď sa vracali do hotela po oslavách vianočných sviatkov. Muži údajne odviezli turistky k priehrade pri Pattayi, kde ich olúpili a znásilnili, pričom im hrozili nožom a strelnou zbraňou.

Zástupca ruského konzula v Thajsku Alexej Budanov sa poďakoval thajskej polícii za skoré zatknutie podozrivých.

V roku 2012 navštívilo Thajsko podľa odhadov 21 miliónov turistov, najviac bolo Číňanov, Malajzijčanov, Japoncov, Rusov a Juhokórejčanov.

Okrem toho polícia na ostrove Phangan v Thajskom zálive zatkla v utorok muža, ktorý je hlavným podozrivým zo smrti 23-ročného britského občana Stephena Ashtona. Zadržaný údajne nešťastnou náhodou smrteľne postrelil Ashtona v bare pri bitke medzi dvoma skupinami thajských zákazníkov, kde Brit a jeho priatelia oslavovali Nový rok.