Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Thomas Markle si prial, aby svoju dcéru mohol priviesť k oltáru

Na snímke vpravo ženích britský princ Harry, vľavo nevesta Meghan Markleová, uprostred arcibiskup z Canterbury Justin Welby počas manželského sľubu v rámci sobášneho ceremoniálu v Kaplnke sv. Juraja na kráľovskom zámku vo Windsore v sobotu 19. mája 2018. Foto: TASR/AP

Svadobný obrad sa za prítomností približne 600 pozvaných hostí konal v sobotu 19. mája v Kaplnke sv. Juraja v areáli Windsorského hradu.

Londýn 18. júna (TASR) - Otec americkej herečky Meghan Markleovej si prial, aby svoju dcéru počas jej svadby s britským princom Harrym mohol priviesť k oltáru, píše v pondelok agentúra AP.

Američan Thomas Markle v pondelňajšom rozhovore pre televíziu ITV prezradil, že jeho dcéra sa rozplakala, keď jej musel oznámiť, že zo zdravotných dôvodov sa nebude môcť zúčastniť slávnostného obradu v Kaplnke sv. Juraja na kráľovskom hrade Windsor. To, že ho nahradil následník trónu princ Charles, bolo preňho cťou, dodal.

Sedemdesiattriročný Markle sledoval kráľovskú svadbu svojej dcéry z Kalifornie. Harry a Meghan, ktorí po svadbe dostali titul vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, budú podľa neho chcieť mať čoskoro deti.

Svadobný obrad sa za prítomností približne 600 pozvaných hostí konal v sobotu 19. mája v Kaplnke sv. Juraja v areáli Windsorského hradu.

Dvojicu zosobášil arcibiskup canterburský Justin Welby po tom, čo si Harry a Meghan dali sľub vernosti a vymenili si obrúčky. Kázeň predniesla hlava americkej episkopálnej cirkvi Michael Bruce Curry. Bohoslužbu viedol windsorský dekan David Conner.