Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Tínedžerka našla peňaženku so 7000 eurami, odovzdala ju polícii

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

V nájdenej peňaženke sa nachádzalo 7371 eur, pričom polícia v nedeľu ráno informovala, že dievča dostalo "primerané nálezné".

Berlín 26. novembra (TASR) - Šestnásťročné dievča našlo v sobotu v nemeckom prístavnom meste Cuxhaven ležiacom pri Severnom mori peňaženku s viac ako 7000 eurami a odovzdalo ju miestnej polícii. Tej sa následne podarilo vypátrať jej majiteľa, pričom dievčaťu sa za nálezné ušla "primeraná" odmena. O neobvyklom prípade informuje v nedeľu agentúra DPA.

Tínedžerka zatelefonovala v sobotu večer na policajnú stanicu. Policajtov upovedomila o tom, že pri stavenisku vo štvrti Lüdingworth našla úplne plnú peňaženku. Polícii sa následne podarilo vypátrať majiteľa peňaženky. Ten sa však už nachádzal v meste Hildesheim ležiacom zhruba 240 kilometrov južne od Cuxhavenu, kam sa ale po svoje peniaze vrátil.

V nájdenej peňaženke sa nachádzalo 7371 eur, pričom polícia v nedeľu ráno informovala, že dievča dostalo "primerané nálezné". Hodnotu tejto obmeny však polícia nezverejnila. Záhadou tiež zostáva, prečo bola v peňaženke taká vysoká hotovosť.