Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Tisícky ľudí demonštrovali v Londýne proti náletom v Sýrii

Tisícky ľudí demonštrovali v Londýne proti náletom v Sýrii 28. novembra 2015. Foto: TASR/AP Photo

Britské vojenské letectvo sa pritom už zúčastňuje na operácicáh proti militantom v Iraku vedených Spojenými štátmi.

Londýn 28. novembra (TASR) - Tisícky demonštrantov vyzvali dnes v Londýne britských poslancov, aby nepodporili návrh premiéra Davida Camerona na začatie bomboardovania pozícii militantov z organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii. Informovali o tom svetové agentúry.

Protestujúci sa zhromaždili pred sídlom premiéra na Downing Street v Londýne a vykrikovali heslá ako "Nebombardujte Sýriu!" Podobné protesty dnes prebehli aj v ďalších britských mestách, uviedla agentúra AP.

Britské vojenské letectvo sa pritom už zúčastňuje na operácich proti militantom v Iraku vedených Spojenými štátmi. Cameron však nedávno vyhlásil, že tieto operácie by sa mali rozšíriť aj do Sýrie, pretože teroristov je potrebné zasiahnuť priamo v ich kľúčových oblastiach.

Britská vláda sa momentálne snaží získať podporu na takúto vojenskú akciu medzi poslancami. Hlasovanie v parlamente by pritom malo prebehnúť už na budúci týždeň.

Názory členov najväčšej britskej opozičnej Labouristickej strany ohľadne tejto témy sa značne rozchádzajú. Líder strany Jeremy Corbyn je proti náletom, množstvo ďalších labouristov ich však podporuje.