Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Časopis Rolling Stone sa pýta,prečo nemôže byť Trudeau prezidentom USA

Justin Trudeau, archívne foto. Foto: TASR/AP

Časopis si zrejme uvedomil, že prezidentom Spojených štátov môže byť len americký občan narodený v USA, a na svojej webovej stránke uverejnil článok s iným nadpisom.

Toronto 27. júla (TASR) - Americký časopis Rolling Stone dal na titulnú stranu svojho najnovšieho vydania kanadského liberálneho premiéra Justina Trudeaua a pýta sa: "Prečo nemôže byť naším prezidentom?"

Časopis si zrejme uvedomil, že prezidentom Spojených štátov môže byť len americký občan narodený v USA, a na svojej webovej stránke uverejnil článok s iným nadpisom: "Justin Trudeau: Je kanadský premiér najväčšou nádejou slobodného sveta?"




Trudeau je na fotografii s vyhrnutými rukávmi bielej košele, ako sa opiera o stôl. Autor jeho profilu Stephen Rodrick načrtáva ostrý kontrast medzi liberálnymi názormi kanadského premiéra na zdravotnícku starostlivosť, legalizáciu marihuany a environmentálnu politiku a postojmi amerického prezidenta Donalda Trumpa. Trudeau hovorí, že s Trumpom v mnohom nesúhlasí, ale popritom zdôrazňuje, že obaja lídri majú "konštruktívny pracovný vzťah". Podľa neho snaha uraziť Trumpa alebo napádať všetko, čo hovorí vo veciach, kde sa rozchádzajú, by neviedla ku konštruktívnemu vzťahu.