Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA: Rodina prišla o život zrejme po úniku kysličníka uhoľnatého

Na snímke záchranári stoja pred domom v Esslingene pri Stuttgarte, v južnom Nemecku. Foto: TASR/AP

Na mieste pracujú príslušníci technických zložiek kriminálnej polície, ktorí sa zrejme pokúsia nájsť zdroj úniku jedovatého plynu.

Esslingen 5. februára (TASR) - Kysličník uhoľnatý zabíjal zrejme v obytnom dome v Esslingene pri Stuttgarte v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

Štvorčlennú rodinu tureckého pôvodu bez známok života tu našli v pondelok príbuzní, ktorí následne alarmovali záchranárov i políciu. Na mŕtvych telách rodičov vo veku 29 rokov a ich dvoch detí vo veku štyroch a troch rokov sa nenašli žiadne stopy naznačujúce cudzie zavinenie alebo samovraždu, takéto indície kriminalisti nenašli ani v objekte. V budove však namerali výrazne zvýšenú koncentráciu kysličníka uhoľnatého.

Informovali o tom regionálna rozhlasová stanica SWR, ako aj tlačová agentúra DPA.

Kriminalisti prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí upozornili, že zatiaľ nemôžu poskytnúť overené informácie o príčinách úmrtia štvorčlennej rodiny. Na mieste však už pracujú príslušníci technických zložiek kriminálnej polície, ktorí sa zrejme pokúsia nájsť zdroj úniku jedovatého plynu. Na mieste sú aj odborníci z plynárenských závodov a hasiči, ktorí tu realizujú merania.