Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Tragický júlový požiar neďaleko Atén má už 99 obetí

Ľudia plávajú na pláži prístavného mesta Rafina východne od Atén 1. augusta 2018, desať dní po vypuknutí ničivých lesných požiarov. Foto: TASR/AP

Všetky obete na životoch už identifikovali. Sú medzi nimi štyria cudzinci - Poľka s dieťaťom, Ír a Belgičan.

Atény 12. septembra (TASR) - Bilancia obetí tragického lesného požiaru, ktorý 23. júla vypukol neďaleko Atén, stúpla na 99 mŕtvych. Zomrela totiž žena, ktorú ležala v nemocnici s ťažkými popáleninami, informovala agentúra AP.

Podľa informácií gréckeho hasičského zboru zomrelo už celkovo 16 osôb hospitalizovaných po júlovom požiari. Ďalších 83 ľudí usmrtili plamene alebo sa utopili v mori, keď sa pokúšali zachrániť pred ohňom.

Všetky obete na životoch už identifikovali. Sú medzi nimi štyria cudzinci - Poľka s dieťaťom, Ír a Belgičan.

Grécke úrady stále vyšetrujú príčinu tohto najtragickejšieho požiaru v krajine za niekoľko desaťročí, ktorý zasiahol oblasť východne od hlavného mesta Atény. Plamene zničili dedinu Mati a mestá Maratón a Rafina. Zničených alebo vážne poškodených bolo približne 4000 domov.

Vyšetrovatelia skúmajú aj primeranosť reakcie zodpovedných orgánov. O svoje funkcie už v tejto súvislosti prišli minister civilnej ochrany a šéfovia polície a hasičského zboru.