Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Alkohol je zlý radca: Traja opití Vietnamci vypustili priehradu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa polície traja muži prenikli na riadiacu stanicu priehrady v oblasti Suoi Vuc a otvorili ventil. Následne približne dva milióny kubických metrov vody zaplavili dediny Son Nguyen a Suoi Bac.

Hanoj 20. marca (TASR) - Vietnamská polícia identifikovala troch mužov, ktorí v stave opitosti otvorili stavidlo na priehrade, pričom voda zaplavila dve dediny. Informovali o tom dnes miestne úrady.

K incidentu došlo v stredu minulý týždeň v provincii Phu Yen v strednej časti krajiny. Podľa polície traja muži prenikli na riadiacu stanicu priehrady v oblasti Suoi Vuc a otvorili výpustný ventil. Následne približne dva milióny kubických metrov vody zaplavili dediny Son Nguyen a Suoi Bac.

"Polícia im zakázala opustiť svoje miesto pobytu, aby boli k dispozícii pri vyšetrovaní," uviedol pre agentúru DPA Vo Duc Tho, predseda okresu Son Hoa v provincii Phu Yen.

"Po dôkladnom vyčíslení škôd sa polícia rozhodne, či ich obviní zo zločinu alebo z priestupku," dodal Tho.

Podľa úradov voda zničila približne 15 ton zožatej cukrovej trstiny a spôsobila škodu na 20 hektárov polí s úrodou. Poškodila aj 18 vodných čerpadiel. Straty sa odhadujú vo výške zhruba 13.300 dolárov.