Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Tropická búrka Isaac sa prehnala cez Haiti, nehlásili obete či škody

Ľudia utekajú cez most počas tropickej búrky Isaac v Barahone v Dominikánskej republike v piatok 24. augusta 2012. Deň na to búrka vyčíňala v Haiti. Foto: TASR/AP Photo/Ricardo Arduengo

Búrka sa presúvala nad juhozápadnou časťou Haiti, pričom priniesla silné zrážky do hlavného mesta Port-au-Prince.

Port-au-Prince 25. augusta (TASR) - Tropická búrka Isaac sa dnes presúvala nad juhozápadnou časťou Haiti, pričom priniesla silné zrážky do hlavného mesta Port-au-Prince.

Kamene, blato a ďalšie trosky v raňajších hodinách zaplnili ulice Port-au-Prince, v meste vyhlásili pohotovosť pred možnými záplavami. Centrum búrky bolo nad južným cípom Haiti a pohybovalo sa na juh, smerom ku Kube.

Na Haiti neboli hlásené žiadne obete alebo veľké škody. Komunikačné možnosti v krajine sú však obmedzené a zatiaľ nebolo možné získať úplný obraz o situácii v odľahlých komunitách.

Búrka sa nachádzala zhruba 150 kilometrov juhovýchodne od Guantánama na Kube a vietor si udržiaval rýchlosť 95 kilometrov za hodinu.

Žena sa pozerá na rozbúrené more počas tropickej búrky Isaac v Barahone v Dominikánskej republike v piatok 24. augusta 2012. Deň na to búrka vyčíňala v Haiti.
Foto: TASR/AP


Očakáva sa, že Isaac ešte zosilnie a počas dnešného dňa sa dostane k severnému pobrežiu Kuby. V nedeľu by búrka mohla ďalej zosilnieť na hurikán a priblížiť sa k Floride.