Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Trosky havarovaného lietadla v Alpách sú vo výške dvoch kilometrov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Hovorca francúzskeho ministerstva vnútra Pierre-Henry Brandet povedal, že očakáva "mimoriadne dlhé a mimoriadne zložité" pátranie.

Paríž 24. marca (TASR) - Trosky dopravného lietadla, ktoré sa dnes zrútilo vo francúzskych Alpách, sa nachádzajú vo výške 2000 metrov nad morom, informovala agentúra AP s odvolaním sa na francúzske ministerstvo vnútra.



Hovorca rezortu Pierre-Henry Brandet povedal, že očakáva "mimoriadne dlhé a mimoriadne zložité" pátranie a záchrannú operáciu vzhľadom na odľahlosť oblasti.

Hovorca Francúzskej civilnej leteckej správy (DGAC) oznámil, že stroj sa zrútil pri obci Barcelonnette, vzdialenej približne 100 kilometrov severne od Nice.

Podľa agentúry Reuters malo lietadlo 24 rokov.

Francúzsky prezident Francois Hollande predpokladá, že haváriu neprežil nikto zo 148 ľudí na palube.

"Na palube bolo 148 ľudí... K nehode došlo v oblasti, ktorá je obzvlášť ťažko dostupná," citovala Hollanda agentúra Reuters. Podľa prezidenta je pravdepodobne medzi obeťami veľký počet nemeckých občanov.

Podľa agentúry DPA sa dopravné lietadlo typu Airbus-A320 sa zrútilo v oblasti francúzskych Álp. Na palube bolo 142 cestujúcich a šesť členov posádky. Airbus spoločnosti Germanwings smeroval zo španielskej Barcelony do nemeckého Düsseldorfu.