Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Trump kritizoval televíziu Fox News za spravodajstvo o demokratoch

D. Trump, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa Trumpa je ťažké uveriť, že Fox News stráca čas demokratickým uchádzačom o prezidentskú nomináciu Peteom Buttigiegom.

Washington 20. mája (TASR) - Nestáva sa často, aby americký prezident Donald Trump kritizoval spravodajskú televíziu Fox News, v ktorej býva opakovane hosťom. V nedeľu jej však na Twitteri vyčítal to, ako informuje o opozičných demokratoch, uviedla agentúra DPA.

Podľa Trumpa je ťažké uveriť, že Fox News stráca čas demokratickým uchádzačom o prezidentskú nomináciu Peteom Buttigiegom. Stanica sa stále viac a viac dostáva na "zlú" stranu, pokiaľ ide o správy o demokratoch, dodal.

Trump si menovite "podal" moderátora Chrisa Wallacea, ktorý je na rozdiel od mnohých svojich kolegov z Fox News kritickejší voči súčasnej vláde. Trump obvinil Wallacea, že o ňom nikdy nehovorí pozitívne.

Takáto prezidentova je zriedkavá, pretože Fox News patrí do mediálneho impéria magnáta Ruperta Murdocha a je považovaná za blízku Trumpovi. Mnohí redaktori Fox News mu nekladú otázky "na telo" a mienkotvorné programy často chvália jeho osobu a politiku.

Po kritika však Trump v ďalšom tvíte nezabudol upozorniť, že v nedeľu večer miestneho času bude mať na Fox News rozhovor so Steveom Hiltonom.