Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Trump zaútočil na média vo svojom tvíte

Na snímke americký prezident Donald Trump počúva ruského prezidenta Vladimira Putina počas tlačovej konferencie po rokovaní vo fínskej metropole Helsinki 16. júla 2018. Foto: TASR/AP

Nepáčilo sa mu, ako informovali o jeho stretnutí s Putinom.

Washington 22. júla (TASR) - Americký prezident Donald Trump opäť zaútočil na média za kritický tón, v ktorom informovali o jeho nedávnom stretnutí s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, uviedla v sobotu agentúra AP.

Po tom, čo sa Trump v piatok vrátil na víkend domov do New Jersey, napísal na Twitteri: "Média šíriace falošné správy ma tvrdo skritizovali za to, že som bol vraj príliš milý na prezidenta Putina. Za starých čias by to nazvali diplomaciou. Keby som však bol hlučný a prudký, tak by ma kritizovali za to, že som príliš tvrdý."

Na tlačovej konferencii po pondelňajšom stretnutí s Putinom vo fínskych Helsinkách Trump uviedol, že nevidí dôvod, prečo by Rusko malo zasahovať do amerických prezidentských volieb v roku 2016. V utorok však už Trump v Bielom dome vyhlásil, že v Helsinkách sa len nesprávne vyjadril. Podľa svojich slov mal na mysli opak, teda, že nevidí dôvod, prečo by Rusko nemalo byť zodpovedné za zasahovanie do volieb.

V piatok sa takisto zmienil na Twitteri o severokórejskom vodcovi Kim Čong-unovi. "Pamätáte keď povedali, že som príliš tvrdý na predsedu Kima? Pokrytci!"