Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Trump odsúdil popieračov holokaustu a vyhlásil vojnu antisemitizmu

Donald Trump. Foto: TASR/AP

Trumpa v minulosti kritizovali, že neodsúdil stúpajúci počet útokov na židovské cintoríny a komunitné centrá, ako aj za to, že sa dostatočne dôrazne nedištancoval od belošských rasistických skupín.

Washington 25. apríla (TASR) - Americký prezident Donald Trump odsúdil dnes tých, ktorí popierajú vyvraždenie šiestich miliónov židov nacistami počas druhej svetovej vojny a zároveň vyhlásil vojnu antisemitizmu vo všetkých jeho podobách. Informovala o tom agentúra DPA.

"Tí, ktorí chcú popierať holokaust, sú spolupáchateľmi tohto strašného zla. Preto sa zaväzujem, že budeme bojovať proti antisemitizmu," povedal dnes Trump vo Washingtone pred kongresmanmi, pamätníkmi holokaustu a americkými vojnovými veteránmi, ktorí oslobodzovali nacistické koncentračné tábory.

Trump bol v minulosti terčom kritiky za to, že dostatočne neodsúdil stúpajúci počet útokov na židovské cintoríny a komunitné centrá, ako aj za to, že sa dostatočne dôrazne nedištancoval od belošských rasistických skupín, ktoré sa k nemu počas prezidentskej kampane hlásili.