Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Trump pripravuje finančné opatrenia proti iránskym pobočkám v krajine

Americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Tento krok prichádza v čase, keď americký prezident v tichosti ustupuje od sľubu zrušiť jadrovú dohodu s Iránom, ktorý dal počas svojej predvolebnej kampane.

Washington 7. októbra (TASR) - Biely dom pripravuje sériu finančných opatrení, zameraných na iránske pobočky v krajine, ako aj mimo nej, informovala v sobotu agentúra AP.

Tento krok prichádza v čase, keď prezident Donald Trump v tichosti ustupuje od sľubu zrušiť jadrovú dohodu s Iránom, ktorý dal počas svojej predvolebnej kampane.

Nové opatrenia, ktoré budú oznámené v najbližších dňoch, zahŕňajú finančné sankcie voči každému, kto obchoduje s iránskou Revolučnou Gardou, a odmenu za informácie vedúce k zatknutiu dvoch bojovníkov libanonského militantného hnutia Hizballáh podporovaného Iránom.

Opatrenia pre agentúru AP popísali dvaja vládni úradníci a jedna osoba oboznámená s plánovanými krokmi. Vládni úradníci hovorili pod podmienkou anonymity, s cieľom otvoriť diskusiu o týchto krokoch ešte pred ich oficiálnym oznámením. Tretia osoba nemala oprávnenie hovoriť o súkromných rozhovoroch.