Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Trump sa ohradil, že nerozpráva tak, ako ho v knihe opísal Woodward

Na archívnej snímke americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Kniha obracia pozornosť na strach Trumpových poradcov z výbušného lídra.

Washington 7. septembra (TASR) - Americký prezident Donald Trump označil v piatok novú knihu dlhoročného investigatívneho novinára Boba Woodwarda o pomeroch v Bielom dome za "podraz".

Trump sa v piatok ráno na Twitteri ohradil voči tomu, ako novinár denníka Washington Post opisuje Trumpových búrlivých 18 mesiacov v prezidentskom úrade.

Šéf Bieleho domu v tvíte napísal: "Nerozprávam takým spôsobom, ako ma citujú. Keby som tak rozprával, nebol by som zvolený za prezidenta."

Kniha obracia pozornosť na strach Trumpových poradcov z výbušného lídra. Prináša tiež Trumpove citáty s oplzlými slovami a zosmiešňovaním prízvuku ministra spravodlivosti a zároveň generálneho prokurátora Jeffa Sessionsa, pripomenula tlačová agentúra AP.

Trump v piatkovom tvíte dodal: "Citáty sú vymyslené. Autor využíva v knihe každý možný trik, aby ma ponížil a znevážil."

Woodward vyhlasuje, že za knihou, ktorá má vyjsť 11. septembra, si stojí.

Investigatívny novinár pri príprave knihy s názvom "Fear: Trump in the White House" (Strach: Trump v Bielom dome) viedol rozhovory s vrcholovými poradcami prezidenta s tým, že neodhalí, kto konkrétne mu poskytol dané informácie, napísal denník The Washington Post.

Úryvky z publikácie boli zverejnené v utorkovom vydaní denníka. Je zatiaľ poslednou z radu publikácií približujúcich verejnosti napätie v Bielom dome počas Trumpovho prezidentského mandátu. Trump nastúpil do funkcie minulý rok v januári.

Bob Woodward (75) sa medzinárodne preslávil správami o afére Watergate, keď pomohol zosadiť prezidenta Spojených štátov Richarda Nixona. Pre zmienený denník Washington Post pracuje od roku 1971. Dosiaľ napísal 18 kníh o americkej politike, z ktorých sa 12 stalo bestsellermi. Na základe jeho debutu "All the President's Men" (Všetci prezidentovi muži) z roku 1974 bol nakrútený rovnomenný film, ktorý získal troch Oscarov.