Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Trump: USA a Severná Kórea rokujú o mieste ďalšieho summitu s Kimom

Americký prezident Donald Trump, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Trump však v nedeľu zdôraznil: "So Severnou Kóreou máme veľmi dobrý dialóg."

Washington 5. januára (TASR) - Americký prezident Donald Trump v nedeľu uviedol, že prebiehajú rokovania o mieste jeho ďalšieho summitu so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Informovala o tom agentúra AFP.

Trump, ktorý sa stretol na historickom summite s Kimom v júni minulého roka v Singapure, skôr v priebehu týždňa oznámil, že dostal od vodcu KĽDR "skvelý list", odmietol však prezradiť jeho obsah.

"Rokujeme o mieste," povedal šéf Bieleho domu novinárom pred tým, ako nastúpil do vrtuľníka a odletel do prezidentského víkendového sídla Camp David v štáte Maryland, kde bude podľa vlastných slov viesť rozhovory o obchodnej dohode s Čínou.

List od Kim Čong-una prišiel po tom, ako severokórejský líder v novoročnom prejave pohrozil Spojeným štátom ukončením súčasnej politiky zmierňovania napätia, ak Washington nezruší svoje sankcie voči Pchjongjangu.

Trump však v nedeľu zdôraznil: "So Severnou Kóreou máme veľmi dobrý dialóg." Povedal na druhej strane tiež, že sankcie zostávajú "v plnej sile", čo sa nezmení, pokým USA nebudú vidieť "veľmi pozitívne" výsledky.