Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Trump v rámci Dňa obetí vojny navštívil Arlingtonský národný cintorín

Americký prezident Donald Trump na Arlingtonskom národnom cintoríne. Foto: TASR/AP

Trump položil veniec k Hrobu neznámeho vojaka, prešiel sa medzi náhrobnými kameňmi z bieleho mramoru a pozdravil sa s rodinami zosnulých.


Washington 29. mája (TASR) - Americký prezident Donald Trump pri príležitosti dnešného Dňa obetí vojny (Memorial Day) navštívil sekciu Arlingtonského národného cintorína, kde sú pochovaní členovia ozbrojených síl USA, ktorí prišli o život v Iraku a v Afganistane. Informuje o tom agentúra AP.

Trump položil veniec k Hrobu neznámeho vojaka, prešiel sa medzi náhrobnými kameňmi z bieleho mramoru a pozdravil sa s rodinami zosnulých. Prezident v prejave vyjadril "bezmedznú a nehynúcu" vďačnosť národa Američanom, ktorí padli na bojiskách, ako aj rodinám, ktoré po nich zostali.

Medzi tými, ktoré sú pochovaní v danej sekcii, je aj Robert Kelly, syn ministra vnútornej bezpečnosti USA Johna Kellyho, ktorý v roku 2010 zahynul v Afganistane. Kellyho ďalší syn Johnny sa momentálne pripravuje na svoju piatu vojenskú misiu. Kellyho zať Jake je zraneným vojnovým veteránom.